Hae tietoa sivuilta:    
» In English  
Lauantai 19.04.2014 klo 12:56

Inex hankkii päivittäistavaroita…

Inex vastaa S-ryhmässä päivittäistavaroiden, kuten teollisten elintarvikkeiden, hedelmien ja vihannesten, pakasteiden, jalostettujen tuoretuotteiden, kukkien ja käyttötavaroiden hankinnasta. Inex hankkii tavaraa sekä Suomesta että ympäri maailmaa.

Päivittäistavarapuolen tuotearvioinnissa arvioidaan aistinvaraisesti valikoimiin pyrkivät tuotteet, ja laadunvarmistus arvioi oman maahantuonnin ja omien merkkien laadun. Päivittäistavaroissa S-ryhmän oma merkki -tuotteita ovat Rainbow (standardi) ja X-tra (discount).

… ja käyttötavaroita

Myös S-ryhmän myymät käyttötavarat hankitaan Inexissä. Käyttötavarakaupan tuotealueita ovat Sport, Viihde, Kodintekniikka ja Kirja-Paperi-Lelu; Kosmetiikka ja Hygienia; Koti, Rakentaminen ja Remontointi sekä Piha ja Puutarha; Pukeutuminen. Lisäksi Inex hankkii myymäpalveluyksikön toimesta myymäläkalusteita ja tarvikkeita S-ryhmän vähittäiskauppayksiköille.

Vuonna 2009 Inexin toi maahan tavaraa yli 30 maasta ympäri maailman. Käyttötavarahankinnassa tehdään hankintayhteistyötä useiden kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Myös käyttötavaroissa S-ryhmällä on useita omia merkkejä, mm. Ciraf, ICON ja Actuelle.

Asiakasomistajan tarpeet huomioidaan valikoimissa

Monipuoliset ja vastuulliset tuotteet hankitaan Inexissä asiakasomistajan tarpeita ajatellen. Valikoimanhallinta on yhteistyötä Inexin hankinnan ja S-ryhmän ketjujen välillä. Inexin hankintapäälliköt analysoivat tarjontamarkkinoita ja tarjontaa sekä käyvät neuvottelut tavarantoimittajien kanssa. Lopulliset valikoimapäätökset tehdään hankinnan ja S-ryhmän ketjujen yhteistyönä. Asiakasomistajat voivat vaikuttaa tuotevalikoimiin muun muassa kuluttajapalautteiden ja asiakasomistajaraatien kautta.

Inexin hankintastrategiassa painotetaan tavarantoimittajien arviointia ennen yhteistyön aloittamista sekä yhteistyön jo alettua. Toimittajien arvioinnissa tärkeitä asioita ovat tuote, laatu, saatavuus ja hinta sekä ympäristö- ja sosiaalinen vastuu.

S-Kanava