Hae tietoa sivuilta:    
» In English  
Perjantai 25.04.2014 klo 10:34

Tanskalainen Damolin toimittaa Rainbow kissanhiekkoja

 
 
   

Lene Moldow, Key Account Manager
Damolin A/S, Lyngby, Tanska
www.damolin.com

1. Kerro lyhyesti Damolinista. Missä toimitte ja mitä valmistatte?

Damolin A/Son hyvin erikoistunut ja joustava yritys. Se on perustettu vuonna 1942, ja sen jälkeen olemme valmistaneet kissanhiekkaa, öljyn ja kemikaalien imeytystuotteita sekä jauheita ja rakeita monenlaisiin teollisiin tarkoituksiin. Nykyään Damolin on yksi Euroopan johtavista kissanhiekkatoimittajista. Tuotteet valmistetaan laadukkaista luonnon raaka-aineista. Imukyky, helppokäyttöisyys ja hyvä hajunhallinta ovat tärkeitä niin paakkuuntuvissa, paakkuuntumattomissa kuin orgaanisissakin tuotteissamme.

Nykyään Damolin A/S tarjoaa kattavan tuotevalikoiman paitsi eurooppalaiselle kaupalle ja teollisuudelle, myös kaukaisemmille markkinoille. Tuotanto tapahtuu Damolinin tehtailla Furissa ja Morsissa Tanskassa ja tytäryhtiöissämme Ranskassa ja Saksassa.

2. Mitä tuotteita toimitatte Inexille?

Damolin tarjoaa paitsi laajan valikoiman valmiita tuotteita marketeille ja eläinkaupoille, myös asiakkaille räätälöityjä ratkaisuja. Me toimitamme Inexille monenlaisia kissanhiekkoja: Rainbow valkoinen paakkuuntuva kissanhiekka 10 l, Rainbow kevyt kissanhiekka 8 l, Rainbow vaalea rakeet 4 l ja X-tra paakkuuntuva kissanhiekka 5 kg.

3. Miten Rainbow kevyt kissanhiekka valmistetaan? Mitä tapahtuu, ennen kuin tuotteet ovat varastossamme?

Rainbow kevyt kissanhiekka valmistetaan moler-savesta, joka on ainutlaatuinen tanskalainen raaka-aine. Moleria löytyy vain Morsin and Furin saarilta Tanskasta. Moler on luonnossa esiintyvä mineraalipohjainen, terrakotan värinen savilajike. Moler-savi on geologinen nimitys tietylle yhdistelmälle piileviä, jotka ovat peräisin yli 54 miljoonan vuoden takaa. Moler-esiintymissä on runsaasti tummia raitoja, vulkaanisen tuhkan kerrostumia. Näitä tuhkakerroksia käytetään eri moler-tyyppien tunnistamisessa.

Raaka savi kalsinoidaan eli poltetaan n. 750 asteessa. Näin savesta tulee steriiliä, ja rakeista kovia ja erittäin imukykyisiä. Damolinin laboratorio ja tuotekehitysosasto valvovat jalostuksen eri vaiheita.

Rainbow kissanhiekkojen pakkaussuunnittelu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Inexin ja Damolinin kesken. Pakkausten valmistuksesta huolehtivat ammattitaitoiset eurooppalaiset toimijat, jotka Damolin on huolellisesti valinnut.

Lopuksi valmiit tuotteet pakataan kuormalavoille ja lähetetään Inexille. Sieltä ne jatkavat kauppoihin ja kuluttajien ostoskärryihin.

4. Kuinka yhteistyö Inexin kanssa sujuu?

Inex ja Damolin ovat tehneet läheistä ja hedelmällistä yhteistyötä vuodesta 1994. Damolinin tiimi toimii hyvin yhdessä Inexin tiimin kanssa. Joskus uusien tuotteiden ja pakkausten kehittäminen on pitkä prosessi. Siksi on tärkeää, että voimme puolin ja toisin jakaa ideoita rakentavasti. Voimme iloksemme sanoa, että työ Inexin kanssa on ollut menestyksekästä, ja suhtaudumme luottavaisin mielin myös tulevaan yhteistyöhön.

S-Kanava